Translate

tirsdag den 7. februar 2012

Taktil sky

I Sundhedshuset på Kapelvej, holder sundhedsplejerskerne nogle forældreforedrag en gang i mellem. Jeg var for nyligt til et om søvn (nej, de kunne ikke hjælpe os) og dernæst til et om motorik.
Egentlig var foredraget ganske udmærket, fokus var på at tumle med sine børn. Til slut i foredraget, kom oplægsholderen ind på børn, der er takstil sky, altså overfølsomme overfor berøring. Dette er Arthur jo i en vis grad, i det pludselig berøring, får ham til at startle. Han kan meget klassisk ikke lide de lettere strøg, lide at få tøj af og på - (vanter, huer etc. er det værste), lide at komme ind under bruseren, lide at få fedtede fingre, lide konsistensen af bestemte fødevarer mm. - - - Omvendt kan Arthur enormt godt lide vilde tumlelege, gynger, rutsjebaner og alt hvad der kilder i maven og giver spænding.   

Efter foredraget fortalte jeg oplægsholderen, at min søn har sanseintegrations problemer og er takstil sky. Jeg spurgte derfor ind til, om det var godt for børn med denne diagnose, at lege de voldsomme tumlelege, hun netop havde introduceret os for? Hun kiggede på mig som om jeg var helt håbløs - "Det giver sig selv, børn der er taktil sky, kan slet ikke lide sådanne lege!" - Øhh... Jeg fortalte, at dette ikke var tilfældet med Arthur. "Jamen så er han ikke taktil sky!" Udbrød hun bestemt.


Okay... Vi går bare hjem igen så...
Læs mere om sanseintegration her:

1 kommentar:

  1. Carsten Dollerup2. marts 2012 kl. 07.40

    Nanna, tusinde tak for din blog - den trækker altså tænder. Jeg ville ønske, at sundhedsfagligt personale og eksperter indenfor feltet i højere grad forstod (eller lærte på deres uddannelser), at de ikke ved alt.

    Vi skriver nu 2012 og har et hav af muligheder for vidensdeling, men der er fortsat helt unødvendige automatreaktioner og afvisninger som den du beskriver ovenfor 9 ud af 10 gange, når der er tale om noget specielt. Det er - synes jeg - nærmest deprimerende.

    Mvh,

    SvarSlet