Translate

mandag den 24. oktober 2016

3/3 Konklusion: Neuropsykologisk vurdering og skoleobservation

"Er jeg handicappet?" - spurgte Arthur den næstsidste dag på Filadelfia.
"Nej, du er ikke handicappet, men du har to sygdomme, du skal leve med og det kalder nogle mennesker for et handicap" - svarede jeg. "Det er derfor, du kan springe køerne over i Legoland"
"Så jeg er altså bare din søn Arthur" - Han havde forstået det.
Vi fik en lang snak om handicapbegrebet, for det er den slags snakke, vi har i vores familie. Vi snakkede om kørestole, anderledes udseende, om at have briller eller mangle en hånd.

Da vi dagen efter fik Filadelfias konklusion på hele forløbet af psykologen og speciallæreren, fortalte de historien om Arthur og Sophie. Arthur var indlagt sammen med Sophie, Sophie er en multihandicappet pige i kørestol, en smuk og vidunderlige pige med et glimt i øjet, men uden sprog. De gik begge i børneskolen i 3 uger. En  formiddag havde de fået læst højt, men Arthurs opmærksomhed havde ikke været på at forstå handlingen i bogen - den havde været på Sophies forståelse af handlingen bogen. Under hele historien havde Arthur kigget på Sophies reaktioner og sikret sig, at Sophie også var med til at få læst højt.

I Filadelfias konklusion vurderede de, at et lille skoletilbud vil være optimalt for Arthur. De fortalte, at det er vigtigt, at tilbuddet er for børn med neurologiske sygdomme og ikke for børn med socio-emotionelle vanskeligheder. En gruppe med rolige forudsigelige børn.

Vi har sat processen i gang... Sendt rapporten til de relevante fagpersoner, der kan indstille Arthur til specialskole og valget er faldet på en skole for børn med bevægelseshandicap og indlæringsvanskeligheder. Vi kender den ikke endnu, men vi har tiltro til, at vurderingen er rigtig. Der vil være børn, som i langt højere grad end Arthur betragtes som handicappede og jeg ved, at det er Arthur okay med. At han er fordomsfri og sætter pris på forskellighed. At han ikke er fordømmende.

Og jeg håber... Jeg håber, at Sophie går der.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar