Translate

mandag den 21. januar 2013

Børnehaven

Arthur har som før nævnt, en Basisplads i en almindelig børnehave.

Den 9. januar havde Arthur gået i sin børnehave 1 år. Et meget svært år.
Arthur vil nemlig ikke gå i børnehave. "Nej tak!" Lagde han ud med...
Nu? Nu starter krisen, når han skal have sit nattøj af. Han skriger, sparker, græder, tager det tøj han får tvunget på, af igen. Han er gennemgribende 'ulykkelig' over situationen.

I børnehaven er alting fryd og gammen i følge personalet. "Arthur har det fint" siger de gentagende. Det har de sagt i et år.
Men Arthur har det ikke fint. Ligeså snart vi går ud ad døren, vælter en uro op i ham. Han sitrer i sin krop og løber rundt om sig selv. Når vi kommer ud, vil han ikke op på cyklen, når han endelig sidder der, græder han ofte hele vejen hjem. Når han kommer hjem er han helt udmattet. Splatter ud i sofaen, hvor han bliver puttet med et tæppe. Aftensmad spiser han sjældent.

Børnehaven er svær. Også for os, det må jeg indrømme. Det hjælper nok ikke på det, at både Jesper og jeg selv er pædagoger og stiller krav til institutionen, krav vi forventer bliver indfriet. - Men skal vi ikke det som Arthurs forældre? Reagere? Vise ham, at vi lytter til ham og tager ham alvorligt, når han nu på voldsom vis fortæller os, at det er alt for svært?
Vores oplevelse er, at de ikke ser ham. De er sandsynligvis enormt dygtige til at arbejde med andre basisbørn, men Arthur passer ikke ned i nogen kasse. Arthur har ikke samme behov som børn med opmærksomhedsforstyrrelser eller autisme. Arthur har Startle Disease... Som den eneste. 

Vi har ikke nogle alternativer til børnehaven. Der er ikke andre pladser til Arthur. At tage ham ud af børnehaven ville han selv finde fantastisk, men det fordrer ikke hans sociale udvikling og netop sociale kompetencer, er noget han har svært ved at tilegne sig. Arthur savner venner og han kan jo ikke kun være venner med Farmor, selvom farmor er vidunderlig.

Jeg håber på forandring. Jeg håber så inderligt. For Arthur kan snart ikke holde til mere - Og det kan jeg heller ikke.

2 kommentarer:

 1. Hej Nanna,

  Jeg kender dig ikke, men faldt over din blog gennem Sneglcilles dejlig blog.
  Jeg vil bare give dig et kæmpe cyberknus og fortælle dig at du lyder som en skøn og omsorgsfuld mor, der gør alt hva du overhovedet kan for din lille dreng. Det er ikke spor nemt med små børn- og slet ikke små børn med specielle behov. Stakkels Arthur. Kan godt høre, at det er hårdt for ham og jeg tænker også at du står rimelig alene med det (-gør man ikke altid det som mor?). Jeg har ikke rigtig nogen råd andet end- Hiv stikket ud, ryst posen, tag en uge el længere fri og tag til sol og varme. Slap af og træk vejret. Måske er det hele bare lidt nemmere når i kommer hjem igen? (ved godt at det ikke er nemt/billigt- nogen gange har man bare virkelig brug for en pause fra hverdagen..)

  Men indtil da- du gør det rigtig godt!! Pas på dig selv,

  Knus,
  Mie (mor til en besværlig 4-årig og en lille baby Mollie;-)

  SvarSlet
 2. Tak for din kommentar. Jeg smilede sådan, da jeg læste den, da indlægget er skrevet kun tre uger efter, at vi kom hjem fra 14 dage i Florida. Vi havde en fantastisk tur og netop derfor var hverdagen så smash-in-the-face-hård, da vi kom tilbage. Problemet er - At vores familie har det bedst, når vi trækker stikket, men sådan... Er livet jo ikke... Og det er livet vi skal lære Ar5thur at mestre ;)

  SvarSlet